„Nepozerám sa len na nebo, ale priamo na hviezdy.“ - Rozhovor so zakladateľom

„Nepozerám sa len na nebo, ale priamo na hviezdy.“ - Rozhovor so zakladateľom

 

 Značku Tieman založil mladý Martin Roxer. Čo bolo len snom sa stalo skutočnosťou a dnes vedie úspešnú firmu s produktami zacielenými na pravých gentlemanov. To však pre Martina nie je koniec. Tento gentleman má pred sebou ešte žiarivú budúcnosť. V nasledujúcom rozhovore sa dozvieš, ako odpovedal na naše otázky, aké má plány do budúcnosti a kto je jeho inšpiráciou.

 

  • Čo ťa inšpirovalo vydať sa vlastnou cestou a založiť Tieman?

Vlastnou cestou som chcel kráčať prakticky od svojich osemnástich, keď som si začal uvedomovať, že je vo mne niečo, čo ma môže posunúť vyššie. Skúsil som rôzne oblasti, no potom mi v hlave utkvel nápad, že založím niečo, čo bude originálne, bude moje a hlavne pretaví môj zmysel pre detail do reality.

 

  • A koľko rokov si mal, keď si značku založil?

Mal som krásnych 25 rokov.

 

  • Čo si robil pred tým a ako si sa k takémuto niečomu vôbec dostal?

Dlhé roky som sa venoval obchodnej činnosti, od priameho predaja, obchodného zástupcu až po stavby, čiže záber mám naozaj široký.

 

  • Chcel by si niečo odkázať mladým ľuďom, ktorý sa boja vykročiť vlastnou cestou?

Určite áno. Celý život riskujeme, či už ideme autom, pešo, alebo sa rozhodujeme, aké tričko si kúpime. Strach nie je náš nepriateľ, ale častokrát aj motor. Keď človek vytrvá, neexistuje prehra.

 

  • Aké bolo povolanie tvojich snov, keď si bol dieťa? A čo by tvoje detské ja povedalo na to, čím si dnes?

Mojím snom bolo byť pilotom. Miloval som lietadlá, aj keď paradoxne ako malého ma na smrť jedno vydesilo (úsmev). Moje detské ja by určite nechápalo, alebo by možno aj bolo hrdé. Človek dozrieva a mení životné priority

 

  • Kto je pre teba v živote najväčšou inšpiráciou?

Je mnoho ľudí, ktorí ma inšpirujú. Ale najviac ma inšpiruje asi moja stará mama, ktorá je už nebohá. Naučila ma, že všetko sa dá riešiť s láskou a vierou vo vyššie dobro.

 

  • Aký je podľa teba pravý gentleman?

Moja definícia pravého gentlemana je moderný muž z minulého storočia. Galantné spôsoby, silná vlastná hodnota, pekné oblečenie a upravený vzhľad.

 

  • Čo je podľa teba na Tieman produktoch také špeciálne?

Špeciálne je na nich to, že sú značky Tieman. Všetko je robené tak, aby to bolo jedinečné, nezameniteľné a hlavne kvalitné. 

 

  • Na čo si na svojej značke najviac hrdý?

Najviac? Značka má pre mňa dušu, vložil som do nej seba, má príbeh, silné pozadie a hlavne, že je odrazom nejakých hodnôt.

 

  • Ako vidíš budúcnosť svojej značky? Kam by si sa chcel ďalej posunúť?

Kto ma pozná, vie, že som veľký rojko, nepozerám sa len na nebo, ale priamo na hviezdy. Značku chcem rozšíriť do celej Európy a potom možno aj do sveta. Chcem z toho spraviť hnutie a nezostane to len pri výrobkoch.

 

  • Takže z Tieman plánuješ spraviť kult (úsmev)?

Istým spôsobom áno. Spoločnosť je nastavená spotrebne. Ja to chcem zmeniť. Aj keď to na začiatku bude možno úzky kruh, no určite to bude to stáť za to.

 

  • Na čo sa môžeme v budúcnosti tešiť?

Určite sa môžete tešiť na nové produkty, nové vône. Ku značke pribudne ďalšie zameranie a otvorenie ďalších prevádzok.